Te-ai gandit ca in acest an sa redescoperi frumusetea locurilor din Romania? Daca da, ai ajuns in locul potrivit. Continuam si azi lista sugestiilor cu cateva puncte aparte de interes turistic. Si pentru ca suntem si noi de acord cu proverbul romanesc ce spune “vorba multa, saracia omului”, am pregatit azi un articol cu multe videouri si mai putin text. Astfel, nu vei mai pierde timpul navigand pe YouTube – am selectat aici cele mai reprezentative prezentari ale acestor obiective turistice (dar si de tratament).
Voineasa
Stațiunea se află pe valea râului Lotru, între Munții Căpățânii și Munții Lotrului,in nordul judetului Valcea. Așezarea din zona centrala a tarii este atestată în anul 1520, iar astazi este cunoscuta si apreciata pentru:
- Bioclimatul montan, tonic stimulent, cu aer curat lipsit de praf și alergeni.
- Terapie pentru afectiuni ca: Nevroză astenică, formă hiperreactivă, stări de convalescență, surmenaj, anemie, hipertiroidia în forme incipiente, funcționale, afecțiuni respiratorii.
- Tratamente de tip: Băi de plante la cadă; instalații pentru aerosoli și inhalații; împachetări cu parafină; instalații pentru electroterapie; masaj medical; sală de gimnastică medicală.
Ce ne asteapta aici? Cate ceva pentru fiecare! Hoteluri de 4, 2 stele și o stea; vile de 3 și 2 stele, pensiuni de 3 și 2 stele, pensiuni rurale de 2 flori, bungalow-uri de 3 stele, popas turistic de 2 stele, cabană de 2 stele.
Ce vizitam si cum ne petrecem timpul liber? Schi; Faimosul drum – Transalpina; Mânăstirea Cozia; Peștera Muierii – galerii dispuse pe patru niveluri cu o lungime însumată de 3600 de metri; trasee turistice către Cataractele Lotrului, pădurea rezervației naturale Latorița; hidrocentrala de la Ciunget și lacul de acumulare Vidra, pe râul Lotru (Vidra este lacul de acumulare situat la cea mai mare altitudine din țară); Lacurile Brădișor și Mălaia oferă posibilitatea de a practica pescuitul sportiv (păstrăv); Cheile Jidoaiei și lacul omonim sunt situate la aproximativ 12 km N-E de Voineasa, pe valea superioară a râului Voineșița.
Baile Herculane
Ce face din statiunea Baile Herculane un loc unic in tara?
- Ionizarea negativa a aerului.
Desi se afla la altitudinea de 168 m, in Baile Herculane se respira aer ionizat ca la 1500-2000 de metri, comparabil cu cel din Alpii elvetieni din statiunea Davos sau cu aerul de la cascada Niagara
- Fortifica organismul;
- Calmeaza sistemul nervos;
- Stimueaza respiratia;
- Intensifica metabolismul;
- Intareste imunitatea, marind rezistența organismului față de maladiile infecțioase;
- Contribuie la diminuarea efectelor distructive determinate de stres;
- Ameliorarea si chiar vindecarea unor afectiuni ale pielii;
- Ajuta corpul sa-si gaseasc echlibrul natural, in prezenta acestora avand tendinta sa fim bine dispusi, mai atenti si cu o creativitate mentala intensa.
- Eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale
Principalul factor terapeutic este constituit de apele termale de mare adancime, aduse la suprafata cu o compozitie chimica variata apele fiind sulfuroase cu grad scazut de radioactivitate. Componenta chimica majora e sulful, nu cel pe care il intalnim in tabelul lui Mendeleev, ci hidrogen sulfurat, care patrunde pe cale cutanata in circuitul sanguin, dar si pe cale inhalatorie.
- baia sulfuroasa termala;
- bai termale de plante (plante autentice: menta, paducel, galbenele, flori de salcam, coada şoricelului si lavanda);
- cura interna cu ape minerale;
- electroterapie;
- hidroterapie;
- gimnastica medicala;
- fizioterapia de joasa, medie sau inalta frecventa – magnetica, laser, cu infrarosii;
- masaj terapeutic de relaxare, hidrokineto si kineto la sala;
- consiliere psihologica;
- educatie medicala continua.
Pentru a va planifica urmatoarea vacanta la Herculane, Voineasa sau in alte locuri din tara vedeti ofertele agentiei de turism 4Travel.ro!