Cand sa alegi cazarea in regim hotelier

De-a lungul ultimilor trei ani am calatorit mai mult decat mi-as fi imaginat – am fost nevoit uneori sa petrec cateva zile in afara orasului, in interes de serviciu; alteori, m-am bucurat de sfarsitul de saptamana alaturi de famile, intr-o oarecare statiune; nu in ultimul rand, dupa ce m-am casatorit, calatoriile au prins un alt gust …in cuplu – de aici a pornit pana la urma si ideea blogului nostru “Doi Turisti”. Deseori am fost nevoit sa caut eu insumi cazare, in zone pe care nu le mai vizitasem niciodata. Iar daca la inceput obisnuiam sa caut doar pensiuni, cabane sau hoteluri, de putina vreme am inceput sa aud tot mai multa lume vorbind despre cazarea in regim hotelier.

cazare in regim hotelier - garsoniera

Aceasta metoda de gazduire (relativ recent aparuta in tara noastra) are o serie de avantaje. Iar pentru ca blogul nostru incearca sa aduca o doza majora de utilitate, ne vom concentra in continuare atentia spre prezentarea situatiilor concrete in care ni se recomanda alegerea cazarii in regim hotelier:

  • Cand vrei sa descoperi mai indeaproape o noua cultura

Unul dintre planurile noastre de viitor este sa vizitam Japonia – iar pentru acest lucru am inceput deja sa cautam cazare. Ne-am dat seama insa ca atunci cand iti petreci zilele intre turisti (fie ca e vorba de hotel ori de un grup organizat), te vei simti ca un turist. Vei privi, vei fotografia, insa vei intelege cu dificultate cultura, identitatea si experientele localnicilor. In schimb, traind intr-o cladire cu oameni “de-ai locului”, intr-un cartier traditional, vei vedea si vei simti altfel experienta calatoriei.

  • Atunci cand vrei sa te simti ca acasa

Unii oamenii nu se simt confortabil in spatii prea stramte, precum sunt camerele oferite de majoritatea pensiunilor (credeti-ne, am trecut pe acolo). Altii nu sunt atrasi de fastul sau eleganta exagerata a unor hoteluri. Alegand cazarea in regim hotelier, fie ca este vorba de o garsoniera ori de un apartament, te bucuri de comfort. Ai suficient spatiu, ai functionalitatile pe care ti le doresti – totul pentru a-ti face sederea mult mai placuta.

  • Cand doresti sa economisesti

In special cand vizitezi orase-capitala sau centre turistice majore, observi tarifele mari practicate de hoteluri sau pensiuni. Bani multi…pentru un spatiu mic. Iar cand te gandesti ca vrei sa te cazezi pentru doar cateva ore, risipa pare si mai mare. Ce e de facut? Fie ca obisnuiesti sa calatoresti in grup sau in cuplu, alege cazarea in regim hotelier – poti sa profiti de bucataria proprie (unde iti poti gati si poti servi masa), de tarife mult mai mici si conditii optime de sedere. Pastreaza-ti banii pentru experiente, activitati si suveniruri.

garsoniera - cazare regim hotelier in bucuresti

Daca si tu calatoresti singur sau in cuplu, poti gasi aici o garsoniera in regim hotelier potrivita nevoilor tale.

Ai ales aceasta metoda de cazare cat timp ai calatorit in Romania sau in strainatate? Care a fost experienta ta? Lasa-ne un comentariu in spatiul de mai jos:

sursa foto: twitter.com

(P)