In cautarea de noi trasee – Strambu-Baiut, Poiana Botizii si Botiza

In turele prin zonele astea, a fost musai sa mergem cu motoarele.

  • Prima data am fost cu Radu (Grosii Tiblesului – Botiza – filmarea e mai jos), apoi cu Oscar in vara lui 2013, cand am trecut din Baiut pana in Botiza si am revenit prin Grosii Tiblesului (ce ma duce cu gandul doar la vf. TIBLES). Un traseu fain de vreo 180 km.

DE URMARIT HD !

Cateva imagini din primele doua ture:

  • A treia oara cand am mers sa exploram am vazut putin si din carierele (destul de mari as putea spune) din zona Strambu Baiut. Am patra oara am refacut intreg traseul de mai sus, 180 de km in lunea de Pasti:)
  • A cincea oara am fost…
  • In cautarea Taului Negru

E negru, deci e greu de gasit! Ne-am plimbat ce ne-am plimbat, incercand sa urmam indicatorul de langa cabana Oculului Silvic, chiar inainte de zona de agrement Strambu Baiut (la stanga de pe drumul principal) insa nu am mai dat de niciun indicator sau ajutor.

Data viitoare o sa o luam la pas, pe marcajul din Pasul Neteda.

Am fost si la Pestera cu Oase (Poiana Botizei) dar nu am intrat. Pe data urmatoare, cand ne aducem lumini si echipament.

Am mers si la borcutul tasnitor (destul de constant din pacate insa) si am incercat sa gasim drumul ce duce de acolo pe drumul Botiza-Grosii Tiblesului, insa dupa a doua gura de mina ne-am intors spre casa. Asta nu inainte sa ii conducem pe Radu si Traian pana la iesirea din Baiut, pe drumul ce duce spre vf. Varatec si Secu (daca nu ma insel).

Traseu: Portiunea Baiut – Botiza e foarte greu accesibila, se poate parcurge doar cu masina 4×4 sau motocicleta enduro. Portiunea Grosii Tiblesului – Tg. Lapus mi se pare „cea mai lipsita de farmec”, de aceea recomand revenirea tot prin Cavnic. Ce e cu GRI e…offroad.