Ce conține trusa mea de prim ajutor pentru călătorii

Fie ca ai inceput sa mergi in drumetii pe munte, tocmai pregatesti o excursie  cu bicicleta, ti-ai luat o motocicleta si vrei sa strabati sute de km …poate pana acum nu te-ai  gandit cat de important este un astfel de first-aid kit! De aceea, astazi iti venim in ajutor.

Sa nu crezi nicio clipa ca daca mergi cu masina, ai deja o trusa de prim ajutor  acolo si gasesti tot ce ai nevoie in caz de urgenta (apropos, oare nu ti-a expirat?). Fii sincer – de cate ori ai deschis-o pana acum? Stii macar ce contine? Nu te baza nici pe faptul ca orasele noastre sunt impanzite de farmacii, pe fiecare strada. Trusa mea de prim ajutor a fost, imi este si cu siguranta imi va fi de un inegalabil si incomensurabil folos, in zeci si zeci de situatii!

Cum asa? O trusa de prim ajutor, corect echipata, iti poate salva pielea atunci cand:

  • te doare capul
  • ai facut insolatie
  • ai o indigestie/ acid la stomac/ diaree/ ti-e greata/ esti balonat
  • ai o durere articulara/musculara
  • ramai blocat, fara ajutor
  • risti sa faci soc hipotermic
  • te-ai accidentat
  • te-ai ranit usor (julituri, zgarieturi)
  • ti-e rau de masina
  • ai ameteli
  • te dor dintii
  • te doare in gat

Cu totii stim ca daca noua sau celor cu care calatorim ni se intampla unul din lucrurile de mai sus, riscam sa compromitem toata buna-dispozitia sau chiar sa ucidem trip-ul, inca din fasa. Sau mai rau, sa ne punem vietile in pericol. Suna dur, nu-i asa? Insa acesta este adevarul crud… si nu merita sub nicio forma musamalizat.

Asadar, care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a nu-ti face singur zile negre?

Trusa de prim ajutor, mai mica decat o camera foto si muuult mai usoara
Trusa de prim ajutor, mai mica decat o camera foto si muuult mai usoara

Iata care sunt recomandarile noastre in ce priveste trusa de prima ajutor si echiparea (sau suplimentarea acesteia):

  1. Cumpara o trusa suficient de mare ca marime, ce arata ca o trusa (nu improviza cu penare sau gentute) si este compartimentata ca atare. Altfel, risti din nou sa iti faci ziua mai grea, mai ales cand esti pus in fata problemelor si ajungi sa iti reprosezi de ce te-ai zgarcit. Noi folosim un model de la Deuter, gata echipat (precum aici) insa poti sa incerci tu configurarea uneia (vezi oferta Maramontsport)
  2. Alege medicamente sau produse de calitate, nu te uita la diferente de 1-2 lei. Altfel risti ca efectul lor sa fie zero sau foarte redus.
  3. Verifica valabilitatea articolelor din trusa de prim ajutor –  atat cand le cumperi, cat si periodic (dupa ce le-ai introdus in trusa). Pentru asta, pastreaza folia intreaga sau macar partea cu data expirarii inscrisa.
  4. Foloseste trusa noastra ca si punct de pornire sau inspiratie. Daca nu iti dai seama din poze ce avem acolo, iti scriem repede aici:  Betadine, Fenistil, Sindolor, digenzym, dicarbocalm, nurofen, aspirina cu vitamina c, vitamina c cu propolis, furazolidon, metoclopramid, forfecuta, bricheta, fluier, plasturi, bandaj, fasa elastica, pansament steril, comprese, leucoplast, folie de supravietuire, manusi, cartonas alb de hartie.
Ce poate sa contina (minim) o trusa de prim ajutor pentru calatorii. Foto: Doituristi.ro
Ce poate sa contina (minim) o trusa de prim ajutor pentru calatorii. Foto: Doituristi.ro

VA URMA…

Daca esti parinte (si noi am devenit de un an si jumatate parinti), probabil stii deja cat de mult iti schimba un bebelus sau un copil calatoriile si ce nevoi au acestia – asadar, ai nevoie de o serie de suplimente sau o trusa separata de prim ajutor si de medicamente. Cum arata aceasta si ce contine? Iti vom povesti tot ce am invatat si toate trucurile noastre, intr-un articol viitor!

Cover photo by rawpixel on Unsplash