Atunci cand nu putem sa iesim din casa, ne place sa vedem pe unde au mai iesit alti romani ca noi, pe unde mai vor sa iasa si nu in ultimul rand, sa ne facem planuri. Pentru asta e musai sa petrecem timp in online. Avem o lista de bloguri si siteuri de calatorie si turism la care suntem abonati prin newsletter – lucru foarte util, pe care vi-l recomandam si voua! Sa va adaugati adresa de email si in lista noastra, in partea dreapta a blogului la rubrica Aboneaza-te la postarile blogului, daca vreti sa ramaneti mereu la curent cu cele mai recente materiale publicate:)
Cel mai adesea, in pauzele de la serviciu sau seara, ne place sa ne pierdem intre albumele foto ale calatoriilor – fie pe Facebook, pe bloguri, pe Google+. Apropos, pe Google+ am descoperit o multime de muntomani, cataratori, turisti, ale caror ture ne inspira cu adevarat. In ambele retele sunt prezente si grupuri/comunitati pe diverse tematici – drumetii montane, turism etc. E incredibil cat de mult te pot ajuta astazi o camera foto DSLR, un smartphone, un GPS si un laptop!
Uneori, ne uitam si pe rafturile magazinelor online, in cautarea de echipament foto – speram ca pe viitor sa ne cumparam un DSLR semiprofesional sau un aparat foto mirrorless. Cateva accesorii care ne-ar prinde foarte bine, atat noua, cat si blogului nostru. Iar daca vorbim de shopping, nu putem uita magazinele cu articole sportive sau de munte – fie ca e vorba de drumetii, de catarare sportiva (la stanca sau in sala de climbing), de trail running sau de biciclit.
Alteori, suntem ochi si urechi pe YouTube – avem cateva canale pe care le urmarim; de asemenea, cautam tot ce se poate legat de o anumita destinatie, inainte de a merge acolo. E adevarat ca o imagine e cat o mie de cuvinte, iar un video e …chiar si mai mult! Aici gasim si cateva traininguri utile legate de catarare sportiva si trail running.
Iar cand chiar suntem hotarati asupra unei destinatii, ne place sa cautam harti, sa analizam turele altora, sa vedem ce posibilitati de cazare avem, care ar fi durata drumului – si pentru asta lasam comentarii pe bloguri, mai dam cate un mesaj pe Facebook sau pe email – si de obicei primim raspunsuri si feedback (la fel cum incercam sa comunicam si noi cu cei care ne cer parerea sau ajutorul).
In fine, cand suntem prea obositi, pornim muzica preferata, deschidem un site de jocuri online si cautam ceva cu multa adrenalina, viteza si suspans. Sau din contra, ne indreptam catre cateva re-editari ale celebrelor jocuri ce ne-au umplut anii copilariei – fie ca aveam o simpla consola SEGA, Nintendo sau un calculator cu monitor CRT. Si la o cautare in Google, parca tot mai multe jocuri online isi fac aparitia, pentru orice gusturi.
Dar pana la urma, indiferent de cat de mult timp am petrece in online, oricate imagini, filmari am vedea, oricat am studia un traseu sau o harta, parca setea de duca se stinge doar cand lasi orasul in urma, te deconectezi de la internet si te lasi surprins tot ce ti se asterne in fata 🙂