Evitati accidentările la fotbal! Iata ce trebuie sa stiti (P)

Practicarea unui nou sport sau a unei activități fizice poate fi ceva incredibil de plin de satisfacții, nu-i asa? Totusi, miscarea vine cu o serie întreagă de beneficii pentru sănătatea și bunăstarea ta. Dacă te gandesti să începi (sau sa revii la) un nou sport sau hobby, afla în continuare cateva sfaturi și trucuri ce te vor ajuta să evitați accidentarea, astfel încât să poti continua să te antrenezi fără întârziere și să te bucuri de distractie.  

INCALZESTE-TE CU GRIJA

În primul rând, înainte de a face orice activitate fizică, este important să vă încălziți. Încălzirea corpului face ca mușchii sa fie calzi – astfel, este mai puțin probabil ca aceștia să devină încordați, prevenind orice rănire. Există multe moduri în care vă puteți încălzi și este important să găsiți o activitate care să vă fie potrivită.

Mulți oameni aleg o plimbare rapidă, o alergare ușoară și alte exercitii. Pe lângă încălzire, este important să vă răcoriți. După antrenament, aloca cel puțin cinci minute pentru a face câteva întinderi și lasă-ți corpul să se răcească treptat. Alege o pereche de ghete fotbal sintetic, pentru început.

NU EXAGERA

Când faci orice fel de activitate fizică, este esențial să-ți asculți corpul. Nu există reguli stricte și rapide pentru modul în care diferitele organisme și niveluri de pregatire vor reacționa la diferite activități. În timp ce îmbunătățirea necesită să te forțezi puțin, fii atent la semne de grave de fortare ori epuizare.

Durerea în articulații este un semn că ar trebui să înceta să fortezi și poate fi necesar să reduceți activitatea. Jocul cu durere poate provoca leziuni mai grave, care vor dura mai mult pentru a se vindeca. Pune deoparte vechea minge de fotbal si ia o pauza!

FOLOSESTE ECHIPAMENT POTRIVIT

Pregătirea este cheia. Indiferent de sport sau de activitatea fizica pe care o începeți, este vital să faceți câteva cercetări și să aflați ce echipament aveți nevoie. 

O modalitate ușoară de a face acest lucru atunci când începeți ceva nou este să vă înscrieți la un curs sau un club, astfel încât să puteți vorbi cu membri mai experimentați și să găsiți ceea ce aveți nevoie. Dacă aderarea la un club nu este o opțiune, nu vă faceți griji, deoarece o căutare rapidă online vă va ajuta să aflați ce aveți nevoie, pentru crampoane nike de exemplu. 

FA-TI TIMP SA TE RECUPEREZI

În cele din urmă, pentru a evita orice accidentare sportivă, este important să luați pauze. Luarea zilelor libere de la antrenament oferă corpului timp să se recupereze. Nealocarea timpului adecvat pentru recuperare poate duce la unele efecte secundare dăunătoare, inclusiv scăderea performanței, oboseală și probleme cu somnul. Odihna este o parte vitală a procesului corpului tău de a construi mușchi și forță.

Pe lângă odihnă, ar trebui să vă sprijiniti corpul cu multă apă, alimente hrănitoare și un somn bun. Fără îndeplinirea acestor trei nevoi de bază, veți experimenta oboseală musculară, care poate duce la răni și cu siguranță vă va împiedica pasiunea sportivă.