Sase lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a vizita Grecia

Pentru romani, Grecia este foarte aproape, iar pentru unii dintre noi, devine a doua casa, pe timp de vara. In fiecare an, o multime de oameni se indreapta (cu masina, autocarele ori avioanele) spre una dintre cele mai frumoase tari ale Balcanilor. Si noi am organizat doua concedii in Grecia – chiar daca stam in capatul de nord al tarii, in Maramures. De ce este apreciata aceasta tara, ca destinatie turistica? Grecia este o țară în care localnicii sunt la fel de calzi precum …climatul însorit mediteranean. Bucătăria este delicioasa, arhitectura uimitoare, istoria este fascinantă, iar cultura este bogată și minunată. Grecia continentală și insulele grecești ar trebui să fie cu siguranță pe lista locurilor ce trebuie vizitate (de-a lungul unei vieti de om). Totusi, sa nu ne grabim! Daca nu ai mai vizitat niciodata uluitoare patrie a zeilor din Olimp, există câteva lucruri de știut despre această bijuterie de țara.  

Atâta timp cât respecti cultura locală și tii cont de diferitele atitudini pe care trebuie sa le adopti acolo, nu ar trebui să ai nicio problemă pentru a te adapta stilului din Grecia. Asadar, parcurge aceste 10 lucruri la care ne-am gandit. Desigur, lista ramane deschisa – lasa si tu un comentariu aici (ori pe Facebook) si continuam discutia acolo!

  1. FII RESPECTUOS IN BISERICI SI MANASTIRI

Grecia este cunoscută pentru că iti transmite o stare de relaxare si lejeritate, dar există un lucru pe care localnicii tind să îl ia în serios tot timpul: religia. Când vizitezi bisericile și mănăstirile, demonstreaza respectul de bază, la fel cum ai face în orice alt loc religios. Ce sa faci, pe scurt? Imbrăca-te în mod conservator (nu ca si pentru plaja) și tine minte bunele manierele.

2. ATENTIE IN TRAFIC

Vreti sa mergeti cu masina pana in Grecia sau sa inchiriati acolo o masina? Drumurile sunt intense, iar șofatul nu este probabil ca si cel de acasă. Respecta limita de viteză, tine cont de regulile locului – amenzile sunt foarte mari! Pentru detalii, vezi recomandarile speciale facute pe aceasta tema. Există, de asemenea, taxiuri, autobuze și alte metode de transport în comun, la preturi accesibile.

3. POTI SA AI PARTE DE O VREME INCREDIBIL DE CALDA

Multe persoane vizitează Grecia vara pentru a se bucura de climatul mediteranean „in toata splendoarea sa”. E o idee perfecta, dacă intenționati să vă relaxați la piscină sau la plajă. Dar dacă mergeți în Grecia în primul rând pentru a vizita obiectivele turistice și pentru a vedea câteva repere istorice celebre, poate ar fi bine să iei în considerare călătoriile într-un sezon mai racoros.

Vara în Grecia este de obicei extrem de caldă. Atat de torida atât incât o călătorie până la Partenon, prin soare, sa va cauzeze insolatie. Dacă intenționați să călătoriți în timpul verii, luati întotdeauna protecție solară și haine potrivite.

Halkidiki – Grecia

4. NU ÎNCERCAȚI SĂ VEDEȚI TOTUL INTR-O SINGURA CALATORIE 

Aceasta este o greșeală obișnuită pe multi o fac în fiecare destinație, nu doar în Grecia! Este ușor să exagerezi și să planifici să vezi tot ce poate fi de vazut, intr-o călătorie; dar vei obține mai mult din ea dacă alegi doar câteva opriri. Este mai bine să ai suficient timp, în doar câteva locații, decât să vezi totul în grabă.

Planificați-va în avans itinerariul, astfel încât să nu pierdeți timp pentru a lua decizii atunci când sunteți acolo. Nu va grăbiti!

5. PREGATESTE-TI BANI CASH

Este bine sa ai cardul la tine, insa mai important este sa ai suficienti Euro in portofel. Multe locuri nu vor accepta plata cu cardul, asa ca, din acest motiv, trebuie să te asiguri întotdeauna că ai suficient numerar înainte de a călători. Puteți găsi bancomate pe străzi, in zone centrale sau în afara băncilor, iar unele hoteluri și restaurante mai mari vor oferi și un bancomat in incinta.

6. ORARUL DE FUNCTIONARE ESTE DIFERIT

În timpul vizitei în Grecia, nu presupuneți că orele de funcționare vor fi aceleași ca și în alte țări din Europa (cu atat mai putin ca in Romania). De exemplu, multe magazine mai mici ori magazine locale, în special din zonele rurale, tind să se închidă la 14:30 în unele zile lucrătoare.

De asemenea, in multe cazuri, magazinele vor fi închise duminica, cu excepția cazului în care vă aflați într-o zonă foarte turistică. În marile sate de pe insule, uneori puteți să vă plimbați prin magazine până la miezul nopții, chiar și în zilele lucratoare. Verificați întotdeauna cu angajatii hotelului unde stati orarele pentru a profita cat mai mult de calatorie.

Pentru a gasi mai usor vacanta potrivita in Grecia, arunca o privire peste oferta Mara International, aici!