Zece lucruri pe care nu le știai despre stațiunea Căciulata

Daca nu ai fost niciodata atras de tratamentele balneoclimaterice si nici nu ai fost prea atent la orele de geografie din scoala, s-ar putea ca acest nume sa iti starneasca vreo emotie. Pentru multi romani insa, izvoarele minerale, peisajul si comorile turistice din zona statiunii Calimanesti-Caciulata sunt lucruri la care se gandesc cu drag si ii fac sa astepte cu bucurie revenirea in aceste locuri binecuvantate.

Descopera aici oferte de cazare si tratamente la Caciulata! 

  1. Caciulata este amplasata pe Valea Oltului, un defileu de o frumusete exceptionala, marcat de o istorie ce strabate o multime de generatii – cu peste 47 de km, este cel mai lung defileu din tara! Ca si amplasare, râul Olt strabate Lotru și Munții Căpățânii, rama vestică a Munților Făgărașului și Munții Cozia.
  2. Statiunea are o istorie de milenii – inca din perioada dacica, zona era populata gratie bogatiei de resurse naturale (chiar din perioada daco-romana).
  3. Caciulata este deschisa publicului de-a lungul intregului an si se adreseaza tuturor segmentelor de varsta (nu doar varstnicilor ori persoanelor cu anumite afectiuni). 
  4. Locul este un bun punct de practicare a turismului montan, gratie Parcului National Cozia.
  5. Iubitorii de vanatoare si pescuit sportiv au la dispozitie o varietate de optiuni. Cel mai apropiat oras mare este Ramnicu Valcea – la 18 km distanta.
  6. Turismul monahal atrage mii de oameni, din tara si strainatate – acestia ajung cel mai adesea la Manastirea Cozia, Turnu, Stanisoara sau Ostrov.
  7. Ce actiuni are apa izvorata din adancuri? Specialistii au clasificat aici patru varietati de apa din Caciulata sau statiunile din imprejurimi:
    • Ape sub 20 de grade (reci), pentru uz intern
    • Ape intre 20-34 de grade 
    • Ape de la 42 la 43 de grade
    • Ape geotermale, ce trec de 87 de grade, fiind cele mai fierbinti din tara noastra
  8. Zona abunda in surse de apa minerala. Cele 25 de puncte, obtinute prin foraje sau izvoare, sunt situate pe ambele parti la raului Olt – gasim 13 în Călimăneşti, 6 în Cozia, 4în Căciulata şi 2 în Păuşa.
  9. Oferta include si o altfel de clasificare (conform compozitiei) – ape oligominerale, izotone, hipertone, hipotone. Pentru curele interne, la Caciulata se trateaza de la probleme digestive, la rinichi, efectiuni de nutritie, piele, sistemul locomotor si aparatul respirator.  Apele de aici era imbuteliate in perioada interbelica si comercializate cu mare succes. 
  1. In Caciulata, oameni de toate varstele de bucura de hidroterapie si observa efectele pe care le are apa asupra intregului organism. Sunt preferate dusurile, masajele, baile (cu plante sau bioxid de carbon), practicile de chinetoterapie, electroterapia, pneumoterapia, gimnastica si asa mai departe. Progresele medicale merg mana in mana cu oferta … naturii.
https://www.youtube.com/watch?v=oEf2mgHqECE

Nu amana vacanta pe care o meriti si incepe de acum sa planifici concediul tau in Calimanesti Caciulata – pentru bunastarea ta si pentru modul in care poti sa descoperi atractiile din zona!