Calatoreste intr-o lume a relaxarii si a sănătatii

Astazi va vom vorbi despre ce beneficii adduce sauna cu infrarosii pentru sănătate și relaxare.Într-o lume tot mai agitată și stresantă, este important să găsim modalități de a ne relaxa și de a ne reface organismul. Sauna cu infraroșu este o opțiune excelentă pentru ambele.

Ce este sauna cu infraroșu?

Cea mai mare diferență a saunei cu infraroșu constă în sistemul de emisie de căldură. Aburul creat în saunele tradiționale este generat de apa aruncată pe pietre fierbinți, în timp ce în saunele cu infraroșu căldura este emisă de infraroșu, care încălzește direct corpul, fără a încălzi aerul.

Sauna cu infraroșu este, prin urmare, o baie de căldură uscată care oferă o senzație plăcută și relaxantă de bunăstare, similară cu cea experimentată atunci când corpul este expus la soare.

Razele oferă o căldură constantă, evitând astfel intervalele de încălzire și răcire.

În saunele tradiționale (care ating până la 80-90°C) este necesar să se alterneze timpul de expunere la căldura umedă cu dușuri reci. Saunele cu infraroșu, pe de altă parte, ating o temperatură de 40° până la cel mult 60°C, permițând un timp de expunere lung (20-30 de minute). Citeste mai mult despre sauna cu infrarosu aici : https://visvitalis.ro/sauna-cu-infrarosii

Ce sunt razele infraroșii?

Razele infraroșii sunt unde electromagnetice, care conduc căldura până la pământ.

Razele infraroșii nu trebuie confundate cu razele ultraviolete. Spre deosebire de acestea din urmă, care sunt dăunătoare pentru piele, razele infraroșii au proprietăți benefice și sănătoase atât la nivel fizic, cât și psihologic.

Pentru a optimiza baia de căldură, este indicat să faceți un duș călduț înainte de a intra în saună, pentru a dilata porii și a pregăti pielea pentru tratament.

Pentru a evita insolația, este important să intrați în saună complet uscat.

Beneficii

Există multe efecte benefice ale saunei cu infraroșu, în special este recomandată pentru: ameliorarea durerilor articulare și musculare, acțiunea țintită a razelor infraroșii încălzește direct zona dureroasă a corpului (căldura ameliorează durerea și îmbunătățește mobilitatea articulațiilor), combaterea oboselii cronice și a insomniei, eliminarea durerilor musculare, creșterea temperaturii și îmbunătățirea funcției cardiace reduc semnificativ senzația de oboseală și favorizează o noapte odihnitoare, îmbunătățirea fluxului sanguine (creșterea temperaturii corporale face ca mai mult oxigen, globule albe și anticorpi să ajungă în țesuturi), relaxarea minții și a corpului (datorită efectului căldurii, corpul nostru crește producția de endorfine, care oferă minții noastre o senzație imediată de bunăstare și relaxare), purifică organismal (expunerea la căldură favorizează transpirația, care ajută la expulzarea impurităților de pe piele, curățând organismul de toxine și alte substanțe nocive). Vezi acest video de la sauna cu infrarosii Vis Vitalis https://www.facebook.com/reel/897241241847969

Contraindicații

Persoanelor care se regăsesc în următoarele situații le este strict interzis să folosească sauna cu infraroșu: exacerbarea bolilor de piele, administrarea de medicamente (utilizarea unor medicamente în combinație cu o saună poate duce la efecte secundare), prezența tumorilor și a bolilor oncologice, perioada menstruației, boli care afectează glanda prostatică, mastopatie, perioada post-operatorie, boli ginecologice (miom, fibrom, endometrioză), boli infecțioase și răceli, tulburări cardiace (tensiune arterială scăzută sau crescută, tahicardie, insuficiență cardiacă, anemie), boli ale sistemului urinar (nefrită, cistită), prezența implanturilor, inflamație și boli ale articulațiilor (artroză, artrită). Utilizarea unei saune cu infraroșu implică transpirație excesivă, astfel încât la sfârșitul sesiunii este posibil să vă simțiți amețit sau amețit în picioare. Așa că este mai bine să o faceți încet, cel puțin pentru primele câteva ori.

Evitați să folosiți o saună cu infraroșu după ce ați consumat alcool!

Beți apă imediat după terminarea ședinței și așteptați ca organismul să se răcească înainte de a face orice altceva.

Deși saunele cu infraroșu sunt sigure, cel mai bine este să evitați să vă asumați riscuri inutile!

Cum să rezervați o sesiune la sauna cu infraroșu

Pentru a rezerva o sesiune la sauna cu infraroșu, vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin e-mail. Vă vom oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă face rezervarea.

https://visvitalis.ro

Telefon – 0732 552 552

Adresa – Str.Toamnei, nr.40B, Bragadiru, Ilfov