Team building – sfaturi care te vor ajuta sa organizezi evenimente corporate de succes

Daca sunt organizate si personalizate adecvat, team building-urile sunt evenimente corporative distractive si, totodata, foarte eficiente. Pe langa faptul ca ajuta angajatii sa invete sa colaboreze si sa comunice mai bine in diverse situatii, ii incurajeaza sa fie creativi si sa-si foloseasca abilitatile in rezolvarea problemelor, sa se integreze in echipa si sa devina mai productivi.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa organizezi evenimente de succes in consolidarea unei echipe:

Stabileste obiective clare

Team buildingurile trebuie sa fie distractive, dar si sa isi atinga scopul, motiv pentru care este important sa fie stabilite zonele pe care se va lucra si obiectivele care trebuie indeplinite. Stabilind aceste linii de baza referitor la ce se doreste, se pot alege activitatile si provocarile potrivite.

Stabileste un buget rezonabil

Odata ce au fost alese activitatile potrivite pentru team building, se poate trece la stabilirea unui buget rezonabil. Acest detaliu va fi de ajutor pentru organizare, pentru a stabili daca va fi un eveniment extins sau restrans, daca se va desfasura in sediu sau intr-o locatie la munte unde va fi nevoie si de cazare. De asemenea, iti va permite sa stii daca te orientezi catre o sala de evenimente Poiana Brasov ori Sinaia cu facilitati diverse, sau ceva mai modest, fara prea multe facilitati.

Implica oamenii potriviti

In orice companie sunt angajati care au nevoie de mai mult ajutor decat altii. Poate fi vorba despre necesitatea rezolvarii unui conflict la locul de munca sau imbunatatirea abilitatilor a unor angajati care nu au reusit sa se integreze in echipa. Nu uita ca rolul unui team building este tocmai pentru a solutiona aceste situatii, deci este foarte important sa implici acesti oameni in cadrul evenimentului.

Gaseste momentul potrivit pentru team building

Daca angajatii sunt implicati intr-un proiect cu termen limita sau trec prin evenimente care le cer sa petreaca mai mult timp cu familia, nu vor fi capabili sa se implice pe deplin in team building. Prin urmare, alege perioada de desfasurare a evenimentului tinand cont de gradul de solicitare de la munca, dar si de problemele si viata personala a angajatilor.

Organizeaza cat mai multe activitati in aer liber

Pentru a avea un team building reusit, daca este posibil si vremea iti permite, organizeaza cat mai multe activitati in aer liber. Astfel, vei face evenimentul mai distractiv si oamenii vor fi mai implicati in proces. Angajatii tai petrec deja foarte mult timp la birou, asa ca poti sa fii sigur ca vor fi incantati de momentele petrecute in natura.

Iesi din zona de confort

Oamenii nu sunt intotdeauna dornici sa se expuna in fata colegilor si, uneori, la inceput, sunt timizi si au retineri. Acest lucru, insa, nu trebuie sa te opreasca sa organizezi si activitati provocatoare care pot fi mai incomode pentru unii. Este important sa reusesti sa ii scoti din zona de confort, mentinand o atmosfera creativa, motivanta si cat mai pozitiva. Un workshop de improvizatie sau jocuri de grup precum mima sunt modalitati excelente pentru a ajuta oamenii sa se cunoasca si sa relationeze.

Cere feedback

Pentru a afla daca evenimentul organizat de tine a avut sau nu succes este util sa ceri feedback tuturor participantilor. Este o metoda care te poate ajuta sa obtii idei noi pentru urmatorul team building si, totodata, sa vezi care sunt problemele de baza la care mai trebuie lucrat, folosind, eventual, alte metode. Organizeaza un sondaj, de preferinta anonim, in care angajatii care au fost la teambuilding sa isi poate exprima parerile, sa spuna ce le-a placut si ce nu le-a placut si ce ar dori sa faca pe viitor la astfel de evenimente.

Sursa foto: Image by Freepik