Importanta echipamentelor moto in asigurarea protectiei pe durata calatoriei cu motocicleta (P)

Cum alegi echipamentul moto? Fie ca vorbim de casca moto, geaca sau orice alt element dintr-un echipament moto complet, este esential ca acesta sa fie ales corespunzator, pe masura ta!

Protectia din timpul calatoriei cu motocicleta previne aparitia accidentelor fatale, chiar si a micilor lovituri sau zgarieturi care te tin departe de placerea ta de a pilota o motocicleta. Vara este cel mai important sa te aperi de cazaturi, alunecari, luxatii, fracturi sau entorse, deoarece este momentul sa pleci cu familia in vacanta. Ca atare, este imperios necesar sa fii apt de drum si sa nu stai cu frica in san ca nu iti vei duce la capat misiunea ta, din cauza faptului ca ai suferit, de curand, un accident nefericit care te-ar putea tine departe de micile tale bucurii.

De ce sa te protejezi?

Daca nu te-ai gandit pana acum la acest aspect, este momentul sa te protejezi si sa te simti in siguranta atunci cand pornesti la drum, cu ajutorul unui set complet de echipamente moto. Stim cu totii ca cel mai important lucru atunci cand conduci o motocicleta este protectia. Un echipament moto de calitate inalta chiar poate face diferenta in situatii limita. Asadar, alege sa fii protejat corespunzator de fiecare data cand conduci. Pe site-ul distribuitorilor de top precum Uniform SRL, vei gasi o gama larga de echipamente moto potrivite oricaror necesitati.

Cum alegi echipamentul moto?

Fie ca vorbim de casca moto, pantaloni, manusi moto sau orice alt element dintr-un echipament moto complet, este esential ca acesta sa fie ales corespunzator. Pe langa calitatea din care este fabricat echipamentul, trebuie sa iti alegi cu mare atentie marimea. Cu alte cuvinte, citeste mai departe pentru a afla cum sa iti alegi echipamentul moto de care atat nevoie.

In primul rand, un echipament fix, prea mic, poate fi extrem de incomod. Spre exemplu, daca vorbim de o casca mult prea stramta, poti avea dureri de cap din cauza aceasta. In cazul gecii, bluzelor si pantalonilor, o marime prea mica poate fi cu adevarat incomoda. Lipsa de mobilitate dintr-un echipament mult prea mic poate sa provoace incomoditate, iar acest lucru poate sa te distraga in timp ce conduci.

In al doilea rand, un echipament prea mare, chiar daca la început pare comod, este o greseala foarte mare. Spre exemplu, o casca mult prea larga poate sa faca mai mult rau decat bine in cazul unui accident. O alta problema sunt hainele mult prea mari care pot sa iti afecteze mobilitatea, deoarece se pot agata cu usurinta in diverse componente ale motocicletei. Pe langa echipamentele moto, daca cauti piese moto la delerii autorizati, vei gasi si piese originale, asadar nu ezita sa descoperi si acea categorie de produse.

Ce inseamna un echipament moto complet?

Acum ca am discutat despre importantaa unui echipament moto de marime potrivita si modul in care acesta te protejeaza, trebuie sa afli si ce inseamna un echipament moto complet. Pe scurt, elementele necesare unei protectii eficiente sunt:

-casca moto

-geaca de piele / textil

-costum de ploaie ( la nevoie )

-pantaloni de piele / textil

-manusi moto

-protectii

-tricou.

Fiecare dintre aceste elemente are propria lui importanta. In caz de accident, nu stii niciodata in ce mod se produce, iar din acest motiv iti recomandam sa iti protejezi fiecare parte a corpului. Un echipament potrivit, original si de calitate poate sa faca diferenta intre viata si moarte, in cazul unei situatii neprevazute.

Un alt lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este faptul ca o echipa de consilieri in echipamente moto iti sta la dispozitie oricand pentru a te ajuta in alegerea echipamentului compatibil cu nevoile tale.

Importanta castii si a protectiilor

In cazul unui echipament moto, probabil ca cea mai mare importanta in privinta protectiei este oferita de casca si de protectiile pentru diferite zone ale corpului. Castile sunt si ele de mai multe tipuri, si anume:

-casti full face

-casti open face

-casti motocross.

Castile full face sunt acele casti care acopera intreaga fata, fiind cele mai sigure si cea mai buna optiune atat pentru un profesionist, cat si pentru un incepator. Castile open face sunt mai ieftine decat cele full face, dar ofera o protectie mult mai scazuta, deoarece nu iti protejeaza fata deloc. Recomandarea expertilor este sa investesti intr-o casca full face de calitate.

Protectiile sunt si ele de mai multe feluri, sau mai bine spus, pentru mai multe zone ale corpului. Avem astfel:

-protectii pentru coloana

-protectii pentru brate

-protectii pentru genunchi

-brauri

Protectiile sunt absolut necesare, deoarece protejeaza zone cheie ale corpului tău. Acestea zone cheie sunt mai vulnerabile, iar accidentarea lor poate avea efecte negative asupra ta.

Asadar, alege sa iti protejezi fiecare zona a corpului intr-un mod corect!